Zeven keer op ‘Enter’ klikken voor één order

‘Luiheid’ is een van de redenen dat Benjamin Korper zich volledig op automatisering en Automate is gaan richten en Korper ICT begonnen is.

“Om heel eerlijk te zijn, ben ik eigenlijk best lui,” geeft Benjamin Korper toe. Maar die ‘luiheid’ is een van de redenen dat hij zich volledig op automatisering is gaan richten en Korper ICT begonnen is. “Het gaat tegen mijn logica in om taken die eenvoudig door een computer gedaan kunnen worden, door mensen te laten uitvoeren.”

Benjamin is zijn hele leven al met IT bezig. “Ik ben begonnen als netwerkbeheerder, toen ik nog op school zat. Later had ik een bijbaantje bij een computerzaak en stoorde het me dat de voorraad van de winkel vaak niet klopte met wat we bestelden. Niks is vervelender dan een klant keer op keer te moeten vertellen dat zijn spullen er nog steeds niet zijn.” Dus kwam hij met een oplossing om de registratie van de bestellingen te automatiseren, zodat de voorraad wel klopte. “Zonder dat ik daar dan zelf veel aan moest doen.” Daarvoor gebruikte hij Automate. “Toen ik dertien was, kwam ik met Automate in aanraking. Daarmee kon je de muis automatisch over je scherm laten gaan en op knoppen laten klikken. En dat zonder maar één regel te programmeren. Perfect voor mij, want ik ben geen programmeur. Ik ben niet geschikt om al die regels in te kloppen,” lacht hij. “Met Automate hoeft dat dus niet.”

“Als ik mensen onnodig dezelfde handelingen zie doen, die een computer ook kan doen, dan kan ik daar niet tegen. Onlangs waren we bij een klant in Venlo. Daar hebben we Automate al draaien, maar de klant wil er meer mee gaan doen. We kregen een rondleiding en in het warehouse zag ik een medewerker bij een inpakstation zeven keer op ‘Enter’ klikken. Zeven keer! En hij moest dat voor elke order doen. Ongelooflijk.”

Dat is ook een van de redenen dat Benjamin in 2004 Korper ICT oprichtte. “Alle processen die je kunt automatiseren, moet je automatiseren. En met Automate kun je dat eenvoudig doen. Toen we begonnen met Korper ICT, deden we er ook hosting bij maar daar zijn we vrij snel mee gestopt. Dat was relatief veel werk en leverde weinig op. Door ons op Automate te richten, konden we veel meer betekenen. We waren in die tijd een van de weinigen in Nederland die in Automate gespecialiseerd waren. Dat heeft ons wel gebracht waar we nu zijn.” Naast Automate richt Korper ICT nu zich ook op MFT en datasecurity.

“Nog steeds geloven veel mensen niet dat het mogelijk is; zonder programmeren je werkprocessen automatiseren. Het lijkt te mooi om waar te zijn. We hebben bij veel klanten al laten zien dat het wel kan. En dat het werkt.” “Het menselijk brein is niet gemaakt om saaie taken te herhalen. Dat moet creatief kunnen zijn. Al het overige moet je automatiseren,” besluit Benjamin.