Case Study: SNS bank stroomlijnt bestand uitwisseling automatisering met Automate Enterprise

SNS Bank NV is een financiële dienstverlener op het gebied van bankieren, met een specifieke focus op de Nederlandse retailmarkt, inclusief het midden- en kleinbedrijf. De producten bestaan uit drie kernproductgroepen: betalingen, hypotheken en sparen. SNS bank NV heeft een totaalbalans van ongeveer €63 miljard en heeft ongeveer 3.300 medewerkers, wat het tot een grote speler maakt in de Nederlandse markt. Het hoofdkantoor van SNS Bank NV is gevestigd in Utrecht, Nederland.

In de bank- en financiële sector is het essentieel om de mogelijkheid te hebben een grote hoeveelheid bestanden te verplaatsen op een snelle, nauwkeurige en veilige manier. Toen SNS Bank NV een betrouwbare automatisering oplossing zocht om deze bestandsoverdrachten te volbrengen, richtten zij zich tot Korper ICT, een organisatie gespecialiseerd in het leveren van oplossingen voor workload en business proces automatisering. Korper ICT is een Fortra (voormalig HelpSystems) Platinum Partner, die ernaar streeft om bedrijven zoals de SNS Bank te helpen met het versnellen of volledig automatiseren van bedrijfsprocessen en zij introduceerden SNS Bank aan Automate Enterprise.

De uitdaging

Elke dag moeten bestanden worden overgedragen tussen Equens (de Centrale Nederlandse betaalverwerker) en SNS Bank. Voordat Automate werd geïmplementeerd, werd dit bij de SNS Bank gedaan middels DOS scripting. Deze oplossing was moeilijk te beheren op verschillende punten.

DOS bestanden zijn beperkt in hun capaciteiten en wanneer nieuwe functies nodig waren voor de overdracht van bestanden, waren deze moeilijk te bouwen in de bestaande scripts. Wat het probleem groter maakte, is het feit dat batch programming een oudere manier van scripting is, die door de later afgestudeerde generatie waarschijnlijk niet is geleerd. Hierdoor werd het een uitdaging om de menselijke middelen te vinden om deze scripts te beheren en te bewerken. De bank had behoefte aan een flexibele automatisering tool, welke zorg zou dragen voor de bestand uitwisseling processen en deze up-to-date zou houden zonder veel extra inspanningen.

De oplossing

Een werknemer bij de SNS Bank leerde over business process automation met Automate Enterprise en is gestart met een gratis proefperiode. In slechts een week gebruikte de werknemer Automate om de bestandsoverdracht processen te repliceren, welke vijf jaar hadden gekost om te scripten met DOS. Hij heeft de software vervolgens aan de manager getoond, die de potentie zag van eenvoudige, snelle proces automatisering.

SNS Bank had andere automatisering tools en scripts, maar wat Automate eruit liet springen was de krachtige FTP motor. De bank ontdekte snel dat het automatiseren van het originele bestand overdracht proces nog maar het begin was van hoe Automate’s FTP mogelijkheden een verschil zou kunnen maken binnen de verschillende processen.

De voordelen

Dankzij Automate Enterprise, geniet de SNS Bank nu van meer flexibiliteit en controle over de bestand overdracht processen. Omdat Automate gebruik maakt van een intuïtieve drag-and-drop interface, is het aantal medewerkers dat de overdrachten kan beheren flink toegenomen ten opzichte van toen dit gebeurde met DOS scripting.

De controleerbaarheid is ook verbeterd. De DOS scripts hadden geen goede log-mogelijkheden, terwijl Automate een gedetailleerd rapport van alle genomen acties weergeeft.

Sinds het automatiseren van het oorspronkelijke bestandsoverdracht proces twee jaar geleden, heeft SNS Bank het gebruik van Automate Enterprise binnen de hele organisatie uitgebreid. Momenteel beheert Automate 210 workflows, waarvan 80% gebruik maakt van de krachtige FTP motor.

Benjamin Korper van Korper ICT zegt dat ze van plan zijn te blijven werken met de SNS Bank om aanvullende processen te implementeren met Automate. “We zijn begonnen met 2 workflows en nu zijn het er meer dan 200. De IT-afdeling wil Automate Enterprise gebruiken voor meer uiteenlopende dagelijkse activiteiten en wij streven ernaar om hen te helpen waar we kunnen!”

Begin vandaag nog

Zien hoe je jouw business processen kunt stroomlijnen zonder een regel code te schrijven? Probeer Automate gratis 30 dagen uit of neem contact met ons op voor meer informatie.