Veilig bestanden delen met collega’s en klanten

We hebben het allemaal wel eens gedaan: een Excel bestand met klantnamen naar een collega gemaild, of foto’s via Wetransfer verstuurd. Wist je dat dat één van de makkelijkste manieren is om een datalek te veroorzaken? Bestanden moet je veilig kunnen delen, zowel met collega’s als met klanten. Met het Globalscape EFT platform kun je dat voor elkaar krijgen.

Bestanden delen is heel normaal. We delen documenten via email, grotere bestanden versturen we met Wetransfer, of we gebruiken Managed File Transfer (MFT) oplossingen. Wat het grote probleem vaak is, is dat we ze allemaal tegelijk en door elkaar gebruiken. Daardoor is het voor IT-beheerders ondoenlijk om overzicht en inzicht te houden op wat er allemaal aan bedrijfsinformatie gedeeld wordt en met wie. Naast dat het een groot risico met zich meebrengt, levert het ook nog eens problemen op met compliancy of bijvoorbeeld het voldoen aan de AVG: bij een audit is het vrijwel onmogelijk om goede logging te overleggen.

Handwerk

Zeker in de financiële sector, maar ook in de (logistieke) dienstverlening wordt MFT veel gebruikt om data te delen. Maar veel MFT-oplossingen vereisen nog steeds veel handwerk. Het ophalen van bestanden kan geautomatiseerd worden, maar de verwerking ervan gebeurt vaak nog handmatig. Als bestanden binnengehaald zijn, moeten de bestanden doorgeplaatst worden naar een ERP-omgeving en moeten afdelingen gemaild worden. Er gaat dan veel tijd verloren met het verwerken van de bestanden. Tijd die je liever anders inzet.

We krijgen regelmatig vragen over MFT en data delen en hoe dat veilig en eenvoudig kan. Daarom bieden we een MFT oplossing aan, die alle vormen van bestandsoverdrachten in één omgeving huist, veilig is en het mogelijk maakt om (delen) van de verwerking te automatiseren en de loggen: GlobalScape Enhanced File Transfer (EFT).

Encryptie

Een van de belangrijkste eigenschappen van Globalscape EFT is dat het op je eigen omgeving kan draaien, maar ook in je eigen cloud omgeving of als volledige cloudoplossing. Waar je ook voor kiest, de bestandsoverdracht heb je volledig in eigen handen, zowel de interne als externe overdracht. De beveiliging voldoet aan alle AVG en (internationale) Security Standards, waardoor bestanden veilig zijn. Daarnaast wordt elke actie binnen Globalscape EFT gelogd indien gewenst. Dat maakt het bij een audit gemakkelijker om zaken te achterhalen.

Automatisering

Naast de veiligheid, maakt Globalscape EFT het werk ook nog eens eenvoudiger. De inrichting van het platform is een mappen-structuur, waardoor bestanden verplaatsen makkelijk wordt. Er is een ingebouwde mailserver, voor het delen van (kleine) bestanden. De MFT-oplossing is ook grotendeels te automatiseren; van het binnenhalen van de bestanden, tot het doorzetten naar andere applicaties en het mailen van de verschillende afdeling. Alles wat je eerst zelf deed, kun je nu door Globalscape EFT laten doen.

In een wereld van data en data delen, wil je dat je dat zo veilig mogelijk kunt doen en zonder er zelf al te veel moeite voor hoeven te doen. Het liefst vanuit één centrale omgeving, zodat je altijd het inzicht en overzicht houdt op wie wat deelt en met wie. Globalscape EFT zorgt daarvoor.

Wij helpen je bij het implementeren van deze MFT-oplossing of dat nu is door de oude omgeving te migreren of door het nieuw op te zetten en we zorgen dat je overige applicaties worden aangesloten. Wil je meer weten? Neem contact met ons op of kijk op www.globalscape.nl