Zelf een software robot programmeren? Natuurlijk kan dat

Korper ICT specialiseert zich op workload- en business process automation. Wij kunnen u helpen met het versnellen of volledig automatiseren van uw proces.

Automatisering is nog altijd een van de beste manieren om werkprocessen efficiënter te maken. Bij automatiseren wordt al snel aan machines gedacht: robots die het productiewerk overnemen. Maar automatisering gaat veel verder dan dat. Ook op kantoor kunnen robots (repetitieve) taken uitvoeren. Vaak sneller, veiliger en met minder kans op fouten.

Binnen organisaties zijn er best wel wat taken die we simpelweg saai kunnen noemen; bijvoorbeeld de urenadministratie van werknemers vanuit Excel naar het boekhoudsysteem overtypen. Of elke dag op hetzelfde tijdstip een financiële opdracht verzenden. Medewerkers die deze taken moeten uitvoeren, zouden waarschijnlijk hun tijd beter – en creatiever – in willen zetten. Maar die taken moeten toch gebeuren. Is daar geen oplossing voor?

Robotic Process Automation

Die vraag hadden we zelf ook, toen we in een vorig werkleven handmatig bestellijsten verwerkten. Totdat we met een zelf geautomatiseerd bestelsysteem gingen werken. Dat nam onze handmatige taak over. De techniek die daar achter zat, Robotic Process Automation (RPA), was ontzettend interessant én ingewikkeld. We vonden echter een oplossing, die het inrichten van deze automatische processen een stuk eenvoudiger maakte; Automate. In plaats van ingewikkelde code te moeten schrijven, kun je met Automate zonder enige ervaring met programmeren een volledig geautomatiseerd proces – je eigen software robot - creëren.

We staan voor je klaar

De oplossingen die we met Automate en RPA voor onszelf creëerden, wilden we ook met onze klanten delen. Want net als destijds bij ons, zijn er bij elke organisatie handmatige taken die herhaaldelijk moeten gebeuren, maar eigenlijk heel goed automatisch zouden kunnen. Dat is de filosofie achter Korper ICT. Samen met klanten kijken we naar die taken; hoe kunnen we deze automatiseren en hoe kunnen klanten dat zelf doen en beheren? Zowel op het gebied van office automation als bedrijfskritische processen in bijvoorbeeld het bankwezen. We staan voor iedereen klaar. Daarnaast trainen we medewerkers om de software te leren kennen en zelf de processen in te richten. En nooit zonder de beste beveiliging mogelijk na te streven.

Volg ons blog

We weten dat er best wat vragen leven als het gaat om automatisering en RPA. Daarom starten we een blog. Daarin vertellen we onder meer welke voordelen automatisering heeft, hoe je dankzij Automate zelf processen kunt automatiseren, welke rol de security hierin heeft, hoe wij denken dat de digitale revolutie eruit gaat zien en welke rol Korper ICT daarin heeft – wat ons betreft een grote.

Wil je op de hoogte blijven en het blog in je mail ontvangen? Schrijf je dan hier in.