De kracht van ISO 27001: Drie redenen waarom het essentieel is voor jou!

Er zijn talloze organisaties met een ISO-certificering, maar welke precieze certificering cruciaal is, wordt bepaald door de aard van hun diensten. Denk bijvoorbeeld aan certificeringen voor schoonmaakbedrijven, voedselverwerkers, en de visserij.

Voor ons bij Korper ICT is de ISO 27001-certificering echter onmisbaar, aangezien deze de standaard is voor informatiebeveiliging. In een tijd waarin cybersecurity één van onze belangrijkste focuspunten is, vormt deze certificering onze ruggengraat.

ISO: Wereldwijde standaardisatie als antwoord op onze moderne behoeften

ISO, of de ‘International Organization for Standardization’, is een wereldwijd opererende organisatie die standaardiseringen ontwikkelt en publiceert. Opgericht in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog, groeide de behoefte aan universele standaarden voor processen en procedures. Wat begon in een huis in Geneve, is nu uitgegroeid tot een wereldwijde organisatie met meer dan duizend medewerkers. Met bijna 25.000 bepaalde standaarden, van productieprocessen tot meettechnieken, legt de ISO vast welke eisen een organisatie moet vervullen om ISO-gecertificeerd te zijn.

Het DNA van ISO 27001

ISO 27001 staat internationaal bekend als de norm voor informatiebeveiliging, cybersecurity en privacybescherming. Dankzij onze ISO 27001-certificering kun je erop vertrouwen dat we ons volledig inzetten om zowel persoonlijke als bedrijfsgegevens te beschermen en dat we alle nodige stappen hebben ondernomen om te wapenen tegen hacks en digitale inbraken. Mocht er onverhoopt een lek optreden, dan hebben we alle procedures in place om snel back-ups te herstellen na een calamiteit. We hanteren talrijke protocollen en processen om de data van onze klanten veilig te houden.

Drie cruciale voordelen van ISO 27001 voor klanten en partners van Korper ICT

  1. Uitstekende informatiebeveiliging: Een bedrijf dat de ISO 27001-norm haalt, toont aan dat het een stevig en effectief informatiebeveiligingsmanagementsysteem onderhoudt. Dit houdt in dat Korper aanzienlijk heeft geïnvesteerd in de bescherming van de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van klantinformatie. Bovendien wordt er een systematische aanpak gehanteerd om risico's te identificeren en te beheren.
  2. Verhoogd vertrouwen: Het behalen van een ISO 27001-certificering is geen sinecure en vereist voldoen aan strikte eisen voor informatiebeveiliging. Onze certificering is daarom een bewijs van onze onwrikbare inzet voor informatiebeveiliging.
  3. Naleving van regelgeving: Bedrijven die gevoelige informatie verwerken, moeten vaak voldoen aan strikte regelgeving op het gebied van gegevensbescherming en informatiebeveiliging. Door samen te werken met Korper, dat ISO 27001-gecertificeerd is, kunnen klanten erop vertrouwen dat ze voldoen aan de internationale normen voor informatiebeveiliging. Dit maakt naleving van wetten en regels een stuk eenvoudiger.

Wil je absolute zekerheid over de veiligheid van je data? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!